Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο3 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Υποδομές μεταφορών της ΕΕ: 790 εκατ. ευρώ για τη στρατιωτική κινητικότητα

Weekly meeting of the von der Leyen Commission, 18/04/2023

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», η οποία προβλέπει 790 εκατ. ευρώ για έργα που καλύπτουν πολιτικές και στρατιωτικές ανάγκες κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών. Με την πρόσκληση αυτή, η ΕΕ επιταχύνει τις επενδύσεις στη στρατιωτική κινητικότητα και στηρίζει έργα υποδομών που διευκολύνουν τη μεταφορά στρατευμάτων και εξοπλισμού κατά μήκος των κύριων μεταφορικών οδών.
 

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Προορίζουμε 790 εκατ. ευρώ για έργα που θα στηρίξουν τη μικτή χρήση του συστήματος μεταφορών. Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ικανότητα των μεταφορικών υποδομών, όπως δρόμων, γεφυρών και σιδηροδρόμων, ώστε οι ένοπλες δυνάμεις μας και ο εξοπλισμός τους να μπορούν να μετακινηθούν εύκολα εντός της ΕΕ.»
 

Η πρόσκληση αυτή ανταποκρίνεται επίσης στα μέτρα που προτείνονται στο σχέδιο δράσης για τη στρατιωτική κινητικότητα 2.0. Το σχέδιο έχει στόχο να διευκολύνει τις μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη για ταχεία και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κρίσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και αλλού.
Περισσότερες σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
3 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα