Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θεσμικός υποστηρικτής του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (11 &12 Νοεμβρίου 2023)

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θεσμικός υποστηρικτής του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (11 &12 Νοεμβρίου 2023)

Mε την συμπλήρωση 40 ετών του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (11 & 12 Νοεμβρίου 2023), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ΣΕΓΑΣ και γίνεται αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής.

ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων_βι

Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων - Δεξιότητες για εσένα

Το 2023 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα στις 9 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων»

youareeu

You are EU | Ελευθερία, Ειρήνη και Ενεργειακή Αυτονομία.

Δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ανεκτικότητα και αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέδειξε επίσης ότι η δημοκρατία, η οικονομία και η ενεργειακή μας ανεξαρτησία αλληλοσυνδέονται στενά.
Η κατάσταση της Ένωσης το 2023  Κύριες πρωτοβουλίες

Η κατάσταση της Ένωσης 2023

Κύριες πρωτοβουλίες: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Οικονομία, κοινωνία και ανταγωνιστικότητα, Ψηφιακή και τεχνητή νοημοσύνη, Ουκρανία, Διεύρυνση, Ευρώπη και υφήλιος, μετανάστευση και ασφάλεια.

Τελευταία Νέα

The Berlaymont Building and European Flags
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η Επιτροπή παρουσιάζει δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ

Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ΕΕ. Με την ευκαιρία της 30ής επετείου της ιθαγένειας της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα δέσμη μέτρων τα οποία αποσκοπούν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιθαγένεια της ΕΕ σε ολόκληρη την Ένωση.

Έκκληση για ενότητα ενάντια σε κάθε μορφή μίσους και  ενίσχυση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιθαγένεια της ΕΕ
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Έκκληση για ενότητα ενάντια σε κάθε μορφή μίσους και ενίσχυση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ιθαγένεια της ΕΕ

Σήμερα, η Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο «Εδώ δεν έχει θέση το μίσος: η Ευρώπη ενωμένη κατά του μίσους». Η ανακοίνωση καλεί όλους τους Ευρωπαίους να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά του μίσους και τη φωνή τους υπέρ της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

echo banner 2
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Η ΕΕ διοργανώνει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα και παρέχει βοήθεια σε γειτονικές χώρες

Μέσα στον Δεκέμβριο προγραμματίζονται έξι νέες πτήσεις για την παροχή βασικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Μαζί με τις πτήσεις αυτές, μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί συνολικά 30 πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη μεταφορά εφοδίων βάρους πάνω από 1.000 τόνων. Οι τε

Η Ευρώπη γύρω μου

Βρείτε ένα Κέντρο Πληροφόρησης κοντά σας στην Ελλάδα

Δείτε και αυτό

Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ενημέρωσης στην Ελλάδα

Επικοινωνήστε με τα ευρωπαϊκά δίκτυα στην Ελλάδα κι ενημερωθείτε για θέματα πολιτισμού, απασχόλησης, εκπαίδευσης, επιχειρηματικότητας, κινητικότητας των νέων, δικαιωμάτων καταναλωτή, καθώς και για τα προγράμματα κι έργα που χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Highlights

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία #EUGreenDeal θα φέρει πραγματικά οφέλη. Θα μεταμορφώσει την οικονομία της ΕΕ για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη μας. Ας προχωρήσουμε μαζί για μια κλιματικά ουδέτερη Ένωση 🇪🇺 έως το 2050!

Η αλήθεια να λέγεται!

Ενημερωθείτε σωστά για ορισμένα από πιο συνήθη μυθεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με την ΕΕ.

Η κατάσταση της Ένωσης 2023

 SOTEU 2023 main visual.jpg (

 

Η κατάσταση της Ένωσης

13 Σεπτεμβρίου 2023https://state-of-the-union.ec.europa.eu/index_el