Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού εστιάζοντας στη συμμετοχή, την ένταξη και την καινοτομία

European Week of Sport

Το Σάββατο, η Επιτροπή  κήρυξε την έναρξη της ένατης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από τη Βαλένθια της Ισπανίας. Κάθε χρόνο, από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού προάγει έναν πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, δίνοντας επίσης την ευκαιρία σε αθλητικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες να αναπτύξουν στρατηγικές για την τόνωση της συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.
 

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού εστιάζει στη συμμετοχή, την ένταξη και την καινοτομία. Πρόκειται για τρεις σημαντικούς πυλώνες του αθλητισμού, αλλά και για σύγχρονες κατευθύνσεις  προς τις οποίες οδεύουν οι κοινωνίες μας.
 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα δήλωσε σχετικά: «Η σωματική άσκηση, είτε πρόκειται για κολύμβηση, είτε για περπάτημα, είτε την κάνουμε στο μεσημεριανό μας διάλειμμα είτε στο τέλος της ημέρας, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υγεία και την ευεξία μας. Στη 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, θα αξιοποιήσουμε την επιτυχία και το έργο των προηγούμενων εκδηλώσεων για να διαδώσουμε το πάθος μας για τον αθλητισμό σε ακόμη περισσότερους πολίτες
 

Από το 2015, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού έχει συμβάλει στην καταπολέμηση της καθιστικής ζωής ενθαρρύνοντας τους Ευρωπαίους να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής. Mε το σύνθημα #BeActive, η Εβδομάδα προσκαλεί τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή φυσικής κατάστασης, να ασκηθούν.
 

Πέρυσι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού διοργανώθηκαν δραστηριότητες και διαγωνισμοί σε 40 χώρες. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 32.000 εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 13 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Βρείτε εδώ μια εκδήλωση κοντά στον τόπο διαμονής σας και λάβετε μέρος.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: + 32 2 295 86 15· Flore Boutier — Τηλ.: + 32 2 296 60 43)

 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα