Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Δεκεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκινά η φετινή διάσκεψη για τις προοπτικές της γεωργίας ΕΕ υπό τον τίτλο «Ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα που σφυρηλατήθηκε μέσα από τις κρίσεις»

agriculture

Αθήνα, 08/12/2022

 

Σήμερα ο Επίτροπος Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι εγκαινίασε τις εργασίες της διάσκεψης για τις προοπτικές της γεωργίας της ΕΕ το 2022, η οποία έχει τίτλο «Ένα βιώσιμο αγροδιατροφικό σύστημα που σφυρηλατήθηκε μέσα από τις κρίσεις». Με την ευκαιρία αυτή, η Επιτροπή δημοσίευσε τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, των εισοδημάτων και του περιβάλλοντος της ΕΕ έως το 2032, οι οποίες θα παρουσιαστούν λεπτομερώς στη διήμερη διάσκεψη (8-9 Δεκεμβρίου). Η Επιτροπή εγκαινίασε επίσης έναν νέο διαδικτυακό πίνακα αποτελεσμάτων για την παρακολούθηση του εφοδιασμού τροφίμων και της επισιτιστικής ασφάλειας στην ΕΕ, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορους δείκτες π.χ. για τα καιρικά φαινόμενα και τα φαινόμενα ξηρασίας, το κόστος των μεταφορών και της ενέργειας, τις εξελίξεις των ζωονόσων και τους ενδεχόμενους εμπορικούς περιορισμούς.

Η διάσκεψη εστιάζει στον τρόπο εφαρμογής των στρατηγικών σχεδίων της ΚΓΠ και στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ συμβάλλει στις σημερινές προκλήσεις της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας. Η Επίτροπος κ. Στέλλα Κυριακίδου συμμετέχει σήμερα στις 15:15 ώρα Ελλάδος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Η μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων».

Η διάσκεψη για τις προοπτικές της γεωργίας της ΕΕ είναι μια ετήσια εκδήλωση που αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς αγροτικών προϊόντων. Περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με το πλαίσιο πολιτικής και τις της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία. Μέσω παρεμβάσεων υψηλόβαθμων εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και εμπνευσμένων παραδειγμάτων, αυτή η εκδήλωση που εστιάζει στο μέλλον φέρνει σε επαφή γεωργούς, εμπειρογνώμονες του αγροδιατροφικού τομέα και αγροτικούς φορείς για να συζητήσουν επίκαιρα θέματα και να εξετάσουν τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των αγορών αγροτικών προϊόντων, του εισοδήματος και του περιβάλλοντος, με ορίζοντα το 2032.

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάσκεψη, η οποία μεταδίδεται διαδικτυακά, καθώς και το πρόγραμμά της. Η συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου Βοϊτσεχόφσκι είναι διαθέσιμη στο EbS.  Στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες μεσοπρόθεσμες προοπτικές και τον νέο πίνακα αποτελεσμάτων.

Press Release in English


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Δεκεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα