Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο10 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ταινίες που έλαβαν στήριξη της ΕΕ διεκδικούν βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Έξι ταινίες που έχουν λάβει στήριξη της ΕΕ είναι υποψήφιες για βραβεία στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ξεκίνησε σήμερα.

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU

Οι ταινίες Alcarràs της Carla Simón και Everything Will Be OK του Rithy Panh, είναι υποψήφιες στο κύριο διαγωνιστικό τμήμα. Ακόμη, η ταινία Knor της Mascha Halberstad είναι υποψήφια στο τμήμα Generation για ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ οι ταινίες Viens je t'emmène του Alain Guiraudie, Nelly & Nadine, του Magnus Gertten και Dreaming Walls των Amélie van Elmbt και Maya Duverdier είναι υποψήφιες στην κατηγορία Panorama. Τέλος η σειρά Podezření του Michael Blaško, η οποία έχει επίσης λάβει στήριξη της ΕΕ θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Berlinale Series. Η ΕΕ στήριξε την ανάπτυξη των έργων αυτών μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» MEDIA. Τα έργα που θα βραβευτούν θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου με πρόσθετες προβολές.

Η Μπερλινάλε θα φιλοξενήσει επίσης το European Film Market για επαγγελματίες του κινηματογράφου και του οπτικοακουστικού τομέα, στο οποιο το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη MEDIA» θα συμμετάσχει με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου που φέτος έχει θέμα «Προς έναν κλιματικά ουδέτερο οπτικοακουστικό τομέα». Στο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες διασυνοριακής συνεργασίας που είναι σε εξέλιξη για την εκπόνηση μιας κοινής μεθοδολογίας μέτρησης των εκπομπών CO2 στον οπτικοακουστικό τομέα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
10 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα