Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ταινία που έλαβε στήριξη της ΕΕ κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκαν οι νικητές του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε η ταινία Alcarràs της Carla Simón, η οποία κέρδισε την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας.

logo

Η ταινία αναπτύχθηκε με στήριξη από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» MEDIA της ΕΕ. Επιπλέον, άλλη μια ταινία που έλαβε στήριξη της ΕΕ, το Everything Will Be Ok του Rithy Pan, βραβεύτηκε με Αργυρή Άρκτο για εξέχουσα καλλιτεχνική συνεισφορά. Άλλες τρεις ταινίες είναι φιναλίστ στο τμήμα Panorama του Φεστιβάλ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων Teddy στις 18 Φεβρουαρίου.

Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάστηκαν συνολικά επτά ταινίες που έλαβαν στήριξη της ΕΕ σε διάφορες κατηγορίες, όπως το επίσημο διαγωνιστικό και οι κατηγορίες Panorama, Berlinale Generation για ταινίες μεγάλου μήκους και Berlinale Series. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα