Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο26 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διορίζει νέα διευθύντρια στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων

The Berlaymont Building and European Flags

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να διορίσει την κ. Roser Domenech Amado διευθύντρια της διεύθυνσης «Μία υγεία» στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ΓΔ SANTE). Η εν λόγω υπηρεσία της Επιτροπής είναι αρμόδια για την πολιτική της ΕΕ όσον αφορά την προστασία και την προώθηση της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της βιωσιμότητας των τροφίμων, καθώς και για την παρακολούθηση της εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος του διορισμού της νέας διευθύντριας θα καθοριστεί αργότερα.

Η κ. Roser Domenech Amado, Ισπανή υπήκοος, έχει αποκτήσει βαθιά γνώση ενός ευρέος φάσματος πολιτικών της ΕΕ λόγω της θητείας της στην Επιτροπή, από τις εξωτερικές σχέσεις και την ανθρωπιστική βοήθεια έως την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, έχει αναπτύξει ικανότητες στρατηγικής σκέψης, ενώ έχει αποκτήσει και ισχυρές επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητες. Έχει επίσης αποδείξει την ικανότητά της να προετοιμάζει και να καθιστά ευρύτερα γνωστές διάφορες δημιουργικές πρωτοβουλίες πολιτικής σε τομείς που παρουσιάζουν πολύπλευρες προκλήσεις, ιδίως στον τομέα της υγείας.

Η κ. Roser Domenech Amado ασκεί επί του παρόντος καθήκοντα διευθύντριας της διεύθυνσης «Μία υγεία» στη ΓΔ SANTE και είναι επιφορτισμένη με την καθοδήγηση και τη διαχείριση αυτής της νέας διεύθυνσης, η οποία φέρνει σε επαφή και αξιοποιεί τις συνέργειες στους τομείς της ανθρώπινης υγείας, της υγείας των ζώων και του περιβάλλοντος. Στο παρελθόν διετέλεσε προϊσταμένη της μονάδας επικοινωνίας της ΓΔ SANTE και εργάστηκε αρκετά χρόνια στη διεύθυνση επικοινωνίας της Επιτροπής (ΓΔ COMM). Μεταξύ άλλων καθηκόντων σε προηγούμενα στάδια της σταδιοδρομίας της, ήταν μέλος των ιδιαίτερων γραφείων του κ. Neil Kinnock, Αντιπροέδρου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, και του κ. Manuel Marin, Αντιπροέδρου Εξωτερικών Σχέσεων. Πριν από την πρόσληψή της στην Επιτροπή το 1992, εργαζόταν στον δημόσιο τομέα και στον ακαδημαϊκό τομέα στην Ισπανία.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: + 32 2 295 45 78· Claire Joawn — Τηλ.: + 32 2 295 68 59)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
26 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα