Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση του αντιπροέδρου κ. Σχοινά στο Μόναχο με τον πρωθυπουργό κ. Söder και εκπροσώπους των εβραϊκών κοινοτήτων

Μαργαρίτης Σχοινάς Margaritis Schinas

Αθήνα, 18/12/2023

Ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, βρίσκεται σήμερα στο Μόναχο.

Ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον κ. Markus Söder, πρωθυπουργό της Βαυαρίας, με τον κ. Florian Herrmann, υφυπουργό Μέσων Ενημέρωσης, και με τον κ. Eric Beißwenger, υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής της ΕΕ όσον αφορά τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τις δεξιότητες και την οργανωμένη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, καθώς και τη συμβολή της Βαυαρίας στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Ο αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί επίσης με την κ. Charlotte Knobloch, πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας του Μονάχου και της Άνω Βαυαρίας, καθώς και με εκπροσώπους της Επιτροπής του Συνεδρίου των Ευρωπαίων Ραββίνων (Conference of European Rabbis- CER) για να στηρίξει τις γερμανο-εβραϊκές κοινότητες και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την ανακοίνωση με τίτλο «Το μίσος δεν έχει θέση εδώ:η Ευρώπη ενωμένη ενάντια στο μίσος», την οποία εξέδωσε η Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος για να εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του μίσους σε όλες τις μορφές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand - τηλ.: +32 2 296 22 53· Cristina Torres Castillo - τηλ.: +32 2 299 06 79)

 Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα