Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Συνάντηση Αντιπροέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά με φορείς ψυχικής υγείας

Συνάντηση Αντιπροέδρου Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά με φορείς ψυχικής υγείας

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων ψυχικής υγείας, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη νέα πρόταση για μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγιση σε θέματα ψυχικής υγείας,  την οποία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Ιουνίου, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου και της Επιτρόπου κ. Στέλλας Κυριακίδου, αρμόδιας για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το νέο πυλώνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και συνιστά ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για την εξομοίωση της ψυχικής υγείας με τη σωματική υγεία και για την εξασφάλιση μιας νέας προσέγγισης στα ζητήματα ψυχικής υγείας. Η πρόταση περιλαμβάνει 20 εμβληματικές πρωτοβουλίες και κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 1,23 δισ. ευρώ από διαφορετικά χρηματοδοτικά μέσα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δράσεις αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας στην Ευρώπη, τρόποι ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και οι άξονες της πρότασης της ΕΕ, σε μία εποχή που οι ψυχικές διαταραχές ασκούν μεγάλη πίεση στην υγεία των Ευρωπαίων πολιτών.

Φωτογραφικό υλικό

Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_1
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_2
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_3
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_4
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_5
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_6
Μαργαρίτης Σχοινάς με φορείς ψυχικής υγείας_7

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα