Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Συμμετοχή της Προέδρου φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση της G7 στις 26-28 Ιουνίου

European Council, 23-24 June 2022

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Σλος Έλμαου της Γερμανίας, στις 26-28 Ιουνίου. Για τη φετινή χρονιά, η γερμανική Προεδρία της G7 υιοθέτησε το σύνθημα «πρόοδος προς έναν δικαιότερο κόσμο».

Οι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε συνεδρίες για την παγκόσμια οικονομία, τις συμπράξεις υποδομών, τις επενδύσεις για το κλίμα, την υγεία, την ενέργεια και την ισότητα των φύλων. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι παγκόσμιες συνέπειές της θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Μία συνεδρία θα αφιερωθεί στο θέμα αυτό, ενώ άλλες συνεδρίες θα εστιάσουν στη συνεργασία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας και στην επισιτιστική ασφάλεια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και του Προέδρου κ. Μισέλ στο EbS. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την G7 είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της γερμανικής Προεδρίας.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα