Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Σεπτεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Συμμετοχή της Επιτρόπου Σίμσον στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα εκπροσωπήσει την Επιτροπή αύριο (Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου) στο έκτακτο Συμβούλιο Ενέργειας στις Βρυξέλλες. Η Επίτροπος θα ανταλλάξει απόψεις με τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ σχετικά με πιθανά μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον μετριασμό των υψηλών τιμών ενέργειας, με βάση ανεπίσημο έγγραφο της Επιτροπής στο οποίο περιγράφονται τα μέτρα που παρουσίασε χθες η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν (η πλήρης δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ). Η σύνοδος θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να συζητηθεί με τα κράτη μέλη η ενεργειακή ετοιμότητα για τον προσεχή χειμώνα.

Ενόψει της συνόδου, η Επίτροπος κ. Σίμσον δήλωσε σχετικά: «Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της ΕΕ αντιμετωπίζουν υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας λόγω της συνεχούς χρήσης από τη Ρωσία των ενεργειακών της αποθεμάτων ως όπλου και των δραματικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή ενέργειας. Προσβλέπω στη συζήτηση με τους υπουργούς της ΕΕ σχετικά με τα επόμενα βήματα για τη στήριξη των καταναλωτών της ΕΕ, ώστε να έχουν έναν ασφαλή και οικονομικό χειμώνα.»

Στο τέλος της συνόδου, η Επίτροπος θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου με την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο Ebs

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Σεπτεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα