Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Στηρίζουμε την Ουκρανία: Η Επιτροπή χορηγεί 5,5 εκατ. ευρώ για να βρεθούν ασφαλείς κατοικίες για όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας

ukraine flag

Στο περιθώριο του Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου σχετικά με τις νόμιμες οδούς προς την προστασία, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον  ανακοίνωσε την απόφαση να χορηγηθούν 5,5 εκατ. ευρώ σε ένα έργο, το οποίο διαχειρίζεται η Διεθνής Ομοσπονδία Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).
 

Τα έργα παρέχουν μια εκτίμηση των αναγκών στέγασης, αντιστοιχίζουν τις ανάγκες με τις προσφορές ιδιωτών και παρέχουν καθοδήγηση σε πιθανούς οικοδεσπότες. Το σχέδιο ενισχύει την πρωτοβουλία «ασφαλείς κατοικίες», η οποία προτάθηκε από την Επιτροπή τον Ιούνιο. 

 

Η πρωτοβουλία «ασφαλείς κατοικίες» έχει σκοπό να βοηθήσει τα κράτη μέλη, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές και την κοινωνία των πολιτών που διοργανώνουν πρωτοβουλίες για την ιδιωτική στέγαση των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας αναζητώντας καταφύγιο στην ΕΕ.  

Περισσότερες πληροφορίες για τη στήριξη που παρέχει η ΕΕ στην Ουκρανία είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα