Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Ιανουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

#SpaceChat: Λάβετε μέρος στη συζήτηση μεταξύ της Προέδρου φον ντερ Λάιεν και του αστροναύτη Ματίας Μάουρερ, σε απευθείας μετάδοση από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, από τις 16:30 ως τις 16:50 ώρα Ελλάδος, λάβετε μέρος στη συζήτηση μεταξύ της Προέδρου φον ντερ Λάιεν και του αστροναύτη Ματίας Μάουρερ, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ask an astronaut

Ο Ματίας Μάουρερ θα απαντήσει στις ερωτήσεις που στέλνονται με το χάσταγκ #SpaceChat, για θέματα όπως πώς φαίνεται η κλιματική αλλαγή από το διάστημα ή συμβουλές για επίδοξους αστροναύτες.

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα μιλήσει για σημαντικές προσεχείς πρωτοβουλίες της διαστημικής πολιτικής της ΕΕ, σε μια συζήτηση που θα συντονίζει ο Γάλλος YouTuber Gaspard G.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση στο EbS, στο Instagram, μέσω των @europeancommission και @vonderleyen, καθώς και στο LinkedIn μέσω του Ursula von der Leyen.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Γερμανός αστροναύτης Ματίας Μάουρερ ανέλαβε την πρώτη του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στο πλαίσιο της αποστολής Cosmic Kiss. Πρόκειται για τον δεύτερο αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) που πετάει στο πλαίσιο του Commercial Crew Programme της NASA, με την πτήση SpaceX Crew-3.

Η συζήτηση #SpaceChat θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες προτού η Επιτροπή παρουσιάσει τη νέα της διαστημική στρατηγική, τον Φεβρουάριο. Η στρατηγική θα έχει δύο στόχους. Πρώτον, να παρέχει αξιόπιστη, ασφαλή και αποδοτική ως προς το κόστος συνδεσιμότητα για τις τηλεπικοινωνίες και γρήγορο ευρυζωνικό διαδίκτυο σε όλη την Ευρώπη. Δεύτερον, να καταστήσει το διάστημα ασφαλή χώρο, αναπτύσσοντας μια αποτελεσματική και ενιαία προσέγγιση για τη διαχείριση της διαστημικής κυκλοφορίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαστημική πολιτική της ΕΕ είναι διαθέσιμες εδώ

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Ιανουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα