Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Σουδάν: η ΕΕ χορηγεί ανθρωπιστική βοήθεια έκτακτης ανάγκης

The Berlaymont Building and European Flags

Μετά το ξέσπασμα της βίας στο Σουδάν, η Επιτροπή διέθεσε 200 000 ευρώ για την άμεση βοήθεια και για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που έχουν τραυματιστεί ή εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και σε άλλες πληγείσες πολιτείες.
 

Αυτή η χρηματοδότηση της ΕΕ στηρίζει τη σουδανική Εταιρεία της Ερυθράς Ημισελήνου με πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες διακομιδής και ψυχοκοινωνική στήριξη, βοηθώντας περίπου 70 000 άτομα στο Χαρτούμ, στη Βόρεια Πολιτεία, στο Βόρειο Κορντοφάν, στο Νότιο Νταρφούρ και στο Βόρειο Νταρφούρ. Στήριξη θα λάβουν επίσης παραρτήματα της Εταιρείας της Ερυθράς Ημισελήνου σε 13 άλλες πολιτείες, με σκοπό την αύξηση της ετοιμότητας. Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής συνεισφοράς της ΕΕ στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για την Αντιμετώπιση Καταστροφών (DREF) της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).
 

Ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, επανέλαβε ότι καταδικάζει απερίφραστα τις συγκρούσεις, και κάλεσε αμφότερα τα μέρη να αποκλιμακώσουν την κατάσταση με άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών: «Λαμβάνουμε συγκλονιστικές αναφορές σχετικά με την απώλεια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα. Απευθύνω ένθερμη έκκληση για τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, την προστασία των αμάχων και για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, των εγκαταστάσεων και των περιουσιακών στοιχείων, ώστε να είναι δυνατή η παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στους πληγέντες.»
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Balazs Ujvari — Τηλ.: +32 2 295 45 78· Daniel Puglisi — Τηλ.: +32 2 296 91 40)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα