Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο29 Μαρτίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Σχέδιο 10 σημείων για ισχυρότερο ευρωπαϊκό συντονισμό όσον αφορά την υποδοχή ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

ουκρανία - εε

Στα συμπεράσματά του της 24ης και 25ης Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάλεσε τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους με σταθερό πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης και κάλεσε την Επιτροπή να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τις προσπάθειες αυτές.

 

Στο έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της 28ης Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, σε συντονισμό με τη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό κ. Gérald Darmanin, παρουσίασαν ένα σχέδιο 10 σημείων για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού συντονισμού όσον αφορά την υποδοχή ατόμων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας. 

 

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο και η πλήρης έκδοση του σχεδίου 10 σημείων είναι επίσης διαθέσιμη διαδικτυακά.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
29 Μαρτίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα