Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Απριλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Σφραγίδα αριστείας MSCA: Η Επιτροπή στηρίζει υψηλής ποιότητας προτάσεις για μεταδιδακτορικές υποτροφίες

Curie

Σήμερα, η Επιτροπή θα χορηγήσει πιστοποιητικά της σφραγίδας αριστείας των δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA) σε 1.607 ερευνητές και ερευνήτριες για την εξαιρετική ποιότητα των ερευνητικών τους προτάσεων, οι οποίες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες το 2022. Η σφραγίδα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένους αιτούντες και αιτούσες, που δεν κατάφεραν να χρηματοδοτηθούν λόγω δημοσιονομικών περιορισμών, να εξασφαλίσουν εναλλακτική χρηματοδότηση, παρέχοντας παράλληλα στα ιδρύματα υποδοχής την ευκαιρία να προσελκύσουν διεθνή ταλέντα.  

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Συγχαίρω θερμά τους 1.607 ταλαντούχους ερευνητές και ερευνήτριες για τα επιτεύγματά τους. Έρχονται έτσι να προστεθούν στους πάνω από 1.030 μεταδιδακτορικούς υπότροφους από το 2017 ως σήμερα που έχουν αποδείξει πόσο σημαντική είναι η σφραγίδα αριστείας για την εύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης. Ενθαρρύνουμε τους οργανισμούς, καθώς και τις περιφερειακές και εθνικές αρχές, να προσελκύσουν κατόχους σφραγίδας αριστείας θεσπίζοντας τα δικά τους προγράμματα στήριξης.»

Η σφραγίδα αριστείας απονέμεται σε προτάσεις έργων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» και οι οποίες συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία (85% ή περισσότερο) στην αξιολόγηση, αλλά δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω δημοσιονομικών περιορισμών. Επί του παρόντος, υπάρχουν 22 μηχανισμοί χρηματοδότησης σε 14 κράτη μέλη της ΕΕ για τη στήριξη των κατόχων σφραγίδας αριστείας MSCA. Συνιστάται στους κατόχους των σχετικών πιστοποιητικών να συμβουλεύονται τον κατάλογο των διαθέσιμων προγραμμάτων στήριξης σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σφραγίδα αριστείας MSCA είναι διαθέσιμες εδώ

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Απριλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα