Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Δεκεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Re-Open EU: όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και την υγεία σε μία πλατφόρμα

Η πλατφόρμα Re-open EU παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή ταξίδια σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

logo

Ενόψει των διακοπών, η πλατφόρμα αυτή παρέχει στους πολίτες πληροφορίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς, με στόχο την ασφαλή διασυνοριακή κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ.

Ειδικότερα, το Re-open EU παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα μέτρα που ισχύουν, μεταξύ άλλων για την καραντίνα και τις απαιτήσεις διαγνωστικής εξέτασης των ταξιδιωτών, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID που θα σας βοηθήσει να ασκήσετε το δικαίωμά σας να κυκλοφορείτε ελεύθερα, καθώς και τις εφαρμογές κινητών για ιχνηλάτηση επαφών και αποστολή ειδοποιήσεων σχετικά με τον κορονοϊό.

Τα κράτη μέλη συμφώνησαν να αξιοποιήσουν το Re-open EU, ώστε να παράσχουν στο ευρύ κοινό σαφείς, πλήρεις και έγκαιρες πληροφορίες για οποιονδήποτε περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, τις ενδεχόμενες επιπλέον απαιτήσεις, καθώς και τα μέτρα που ισχύουν για τους πολίτες που ταξιδεύουν από περιοχές κινδύνου, το συντομότερο δυνατόν πριν από την έναρξη ισχύος νέων μέτρων. Το Re-Open EU λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2020 και είναι προσβάσιμο μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής για κινητά.

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
21 Δεκεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα