Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Φεβρουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πολιτική συνοχής της ΕΕ: Η Επιτροπή προκηρύσσει την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα βραβεία REGIOSTARS 2023

regiostars_banner

Χθες, η Επιτροπή προκήρυξε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα 16α βραβεία REGIOSTARS, τα οποία κάθε χρόνο επιβραβεύουν τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής.
 

Οι δικαιούχοι όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε έξι θεματικές κατηγορίες: «ανταγωνιστική και έξυπνη Ευρώπη», «πράσινη Ευρώπη», «συνδεδεμένη Ευρώπη», «κοινωνική και συμπεριληπτική Ευρώπη», «η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες» και «θέμα της χρονιάς» (Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων).
 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη μου χαρά ανακοινώνω την έναρξη της 16ης διοργάνωσης αυτού του σημαντικού διαγωνισμού. Τα βραβεία REGIOSTARS δείχνουν πώς τα έργα της πολιτικής συνοχής μπορούν να μεταμορφώσουν τις τοπικές οικονομίες και τη ζωή των ανθρώπων στις περιφέρειες της ΕΕ. Συμβάλλουν στην ισόρροπη εδαφική ανάπτυξη της Ένωσης στηρίζοντας την οικονομία, αναδεικνύοντας την κοινωνική καινοτομία και συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο, εξυπνότερο και τεχνολογικά πιο προηγμένο μέλλον. Καθώς το 2023 είναι Έτος Δεξιοτήτων, τα βραβεία REGIOSTARS θα επιβραβεύσουν τα καλύτερα έργα συνοχής, τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση και την επανειδίκευση του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Παροτρύνω τους φορείς υλοποίησης έργων από όλες τις περιφέρειες της ΕΕ να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό.» 

 

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 31 Μαΐου 2023, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το αγαπημένο του έργο για το «Βραβείο του Κοινού» ανάμεσα στους φιναλίστ.
 

Οι νικητές θα επιλεγούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου.
 

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής στην Όστραβα της Τσεχίας, στις 16 Νοεμβρίου 2023.

 

Από το 2008, ο διαγωνισμός REGIOSTARS βραβεύει τα καλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής και τα οποία διακρίνονται για την αριστεία τους και τις νέες προσεγγίσεις που υιοθετούν προς την περιφερειακή ανάπτυξη.
 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό βλ. εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan De Keersmaecker — Τηλ.: +32 2 298 46 80·Veronica Favalli — Τηλ.: +32 2 298 72 69)

 

Press Release in English

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Φεβρουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα