Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο27 Ιανουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πολιτική συνοχής της ΕΕ: έναρξη του 5ου ετήσιου φόρουμ της στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Το 5ο ετήσιο φόρουμ της στρατηγικής της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (EUSAIR) θα ξεκινήσει αύριο και θα είναι αφιερωμένο στην ανάκαμψη της περιοχής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Δημοκρατία της Σερβίας, θα επικεντρωθεί στον τομέα του τουρισμού, που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό, στους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργίας, καθώς και στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση στην περιοχή.

 

Η Επίτροπος κ. Φερέιρα και ο επίτροπος κ. Βάρχεϊ, μαζί με υπουργούς της Σερβίας και της Σλοβενίας, θα κηρύξουν την έναρξη του φόρουμ.

 

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Αυτή η μακροπεριφερειακή στρατηγική αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στρατηγικό μέσο για την παροχή βοήθειας στην περιοχή ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού και να προωθήσει μια ισορροπημένη, χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και την περιφερειακή σύγκλιση. Οι εξελίξεις αυτές είναι ουσιαστικής σημασίας για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων».

 

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ πρόσθεσε τα εξής: «Το οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι καίριας σημασίας για την ανάκαμψη μετά την πανδημία, χάρη στη δημιουργία συνδέσεων στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των ψηφιακών υποδομών τόσο σε ολόκληρη την περιοχή όσο και με την ΕΕ. Πλαίσια όπως η πρωτοβουλία για την Αδριατική και το Ιόνιο και η στρατηγική της ΕΕ για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους εντάσσονται πολύ καλά στην προσέγγιση αυτή. Η περιφερειακή συνεργασία που διευκολύνετε και οι σχέσεις καλής γειτονίας που ενισχύετε στηρίζουν και βοηθούν την προσχώρηση των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.»

 

Το φόρουμ θα αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου που θα επιτρέψει στο κοινό και στα ενδιαφερόμενα μέρη να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις ιδέες τους όσον αφορά τη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους.

 

Η EUSAIR, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2014, καλύπτει μια περιοχή άνω των 70 εκατομμυρίων ατόμων σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία) και πέντε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία).

 

Εγγραφείτε για να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
27 Ιανουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα