Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Παροχή προστασίας σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία: Η Επίτροπος Γιούανσον στη Ρουμανία και τη Σλοβακία σήμερα και αύριο για να αξιολογήσει την

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, σήμερα βρίσκεται στη Ρουμανία, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Σλοβακία, όπου θα αξιολογήσει την κατάσταση στο πεδίο,

Visit of Ylva Johansson, European Commissioner, to Poland

καθώς και την ανάγκη για βοήθεια και συντονισμό από την Επιτροπή για την παροχή προστασίας σε όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σήμερα το πρωί, η Επίτροπος κ. Γιούανσον επισκέφτηκε τον κινητό προσφυγικό καταυλισμό στο σημείο συνοριακής διέλευσης Siret μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας. Συναντήθηκε επίσης με τον Yπουργό Εσωτερικών της Ρουμανίας κ. Λούτσιαν Μπόντε, ενώ θα επισκεφθεί το κέντρο διοίκησης της αστυνομίας συνόρων. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 13:40 ώρα Ελλάδος, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην πλατφόρμα EbS+. Σήμερα το απόγευμα, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις και τον Πρωθυπουργό κ. Νικολάε-Γιόνελ Τσιούκα. Θα ανταλλάξει επίσης απόψεις με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Αύριο, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα βρίσκεται στη Σλοβακία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας κ. Έντουαρντ Χέγκερ, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ρόμαν Μίκουλετς, τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Ίβαν Κόρτσοκ και τον Υπουργό Άμυνας κ. Γιάροσλαβ Νάντ. Θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
28 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα