Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο4 Ιουλίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Πακιστάν: Η ΕΕ κινητοποιεί πάνω από 16,5 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλέον ευάλωτους

The Berlaymont Building and European Flags

Η Επιτροπή διαθέτει 16,5 εκατ. ευρώ για να στηρίξει τα πλέον ευάλωτα άτομα στο Πακιστάν που πλήττονται από συγκρούσεις και από κλιματικές καταστροφές.

Από το συνολικό κονδύλι, τα 15 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας, στέγασης, ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και για τη στήριξη των Αφγανών προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους. Το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε προγράμματα ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστροφών με σκοπό την προαγωγή της κλιματικής ανθεκτικότητας, τη βελτίωση του συντονισμού με τις τοπικές αρχές και την ενίσχυση της αντίδρασης.
 

Η ΕΕ έχει κινητοποιήσει 30 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια και έχει συντονίσει, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, τη βοήθεια που έστειλαν τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν το Πακιστάν το καλοκαίρι του 2022. Έναν χρόνο μετά, η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα θα εξασφαλίσει συνεχή στήριξη σε όσους έχασαν μέσα βιοπορισμού και αγωνίζονται να ανακάμψουν από την καταστροφή των πλημμυρών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.
 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Johannes Bahrke — Τηλ.: +32 2 295 86 15· Jennifer Sanchez Da Silva – Τηλ.: +32 2 295 83 16)  

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
4 Ιουλίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα