Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο13 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Οι Eπίτροποι Σμιτ και Μπρετόν συζητούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση & τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Weekly college meeting of the von der Leyen Commission, 08/11/2023

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου, οι Επίτροποι Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ και Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα συμμετάσχουν στο δεύτερο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα. Θέμα του φετινού Φόρουμ είναι ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στον κόσμο της εργασίας. Το Φόρουμ είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στην Ευρώπη για την απασχόληση και τα κοινωνικά ζητήματα. Φέρνει σε επαφή υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, επικεφαλής επιχειρήσεων, εμπειρογνώμονες, κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία των πολιτών και την ακαδημαϊκή κοινότητα, για να συζητήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θέτουν η τεχνολογία και η ΤΝ.
 

Στις 16 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα λάβει μέρος σε συνεδρία σχετικά με την πολιτική της ΕΕ και τη νομοθετική ρύθμιση της ΤΝ, όπου θα αναζητηθούν τρόποι διασφάλισης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην εποχή της αλγοριθμικής διαχείρισης, καθώς και το πώς οι πολιτικές της ΕΕ μπορούν να ενθαρρύνουν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ΤΝ. Στις 17 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχει σε κοινό πάνελ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σχετικά με τους τρόπους που οι επενδύσεις σε δεξιότητες και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορούν να στηρίξουν την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας. Στις 17 Νοεμβρίου, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν θα εκφωνήσει εισαγωγική ομιλία για τον μετασχηματιστικό ρόλο της ΤΝ στον χώρο εργασίας, τις ευκαιρίες που προσφέρει και την αντιμετώπιση των πιθανών προκλήσεων μέσω των πολιτικών της ΕΕ. Μεταξύ των ομιλητών και των ομιλητριών συγκαταλέγεται και ο καθηγητής κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, συνιδρυτής και συμπρόεδρος του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Εργασίας και νικητής του Βραβείου Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών του 2010.
 

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να εγγραφούν στην εκδήλωση εδώ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμη αίθουσα Τύπου και οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν συνεντεύξεις με τους ομιλητές και τις ομιλήτριες.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
13 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα