Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Μαΐου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Οι Επίτροποι Φερέιρα και Σμιτ σε συνέδριο για τη στήριξη της ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω μεταρρυθμίσεων

Weekly meeting of the von der Leyen Commission, 17/05/2023

Αύριο, ενόψει του Κοινωνικού Φόρουμ του Πόρτο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ θα μιλήσουν σε συνέδριο στο Πόρτο της Πορτογαλίας με θέμα τη στήριξη της ανάπτυξης δεξιοτήτων μέσω μεταρρυθμίσεων.
 

Στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών, των υπουργείων Παιδείας, των υπουργείων που είναι υπεύθυνα για τη δημόσια διοίκηση και για τη μετανάστευση, των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης, σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και Ευρωπαίοι και εθνικοί εμπειρογνώμονες του τομέα των δεξιοτήτων.
 

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, στην ανάγκη το εργατικό δυναμικό να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες δεξιότητες για την πράσινη και την ψηφιακή οικονομία, στους τρόπους αντιμετώπισης της γήρανσης και της συρρίκνωσης του ενεργού πληθυσμού, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε οι δημόσιες διοικήσεις να αποκτήσουν δεξιότητες για τις σημερινές και τις μελλοντικές προκλήσεις. Απώτερος στόχος είναι η Ευρώπη να αποκτήσει ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, και να αναδειχθούν συγκεκριμένα παραδείγματα μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζονται από το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης της Επιτροπής.
 

Εκτός από τους Επιτρόπους, ομιλίες θα εκφωνήσουν η Πορτογαλίδα Υπουργός Εργασίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης κ. Άνα Μέντες Γκοντίνιο, ο Σουηδός Υπουργός Απασχόλησης και Ένταξης κ. Γιόχαν Πέρσον και ο Πορτογάλος Υπουργός Παιδείας κ. Ζοάο Κόστα.
 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση σε απευθείας μετάδοση εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Μαΐου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα