Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Μαρτίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Οι διαγωνισμοί MyGalileoDrone και MyGalileoSolution προβάλλουν τις διαστημικές καινοτομίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Στις 3 Μαρτίου, η Επιτροπή και ο Οργανισμός του Ευρωπαϊκού Παγκόσμιου Δορυφορικού Συστήματος Πλοήγησης (GSA) θα παρουσιάσουν τους νικητές των διαγωνισμών MyGalileoSolution και MyGalileoDrone, κατά την πρώτη εικονική συνέντευξη Τύπου της Ημέρας Επιχειρηματικότητας 2021. Οι διαγωνισμοί αναδεικνύουν τη συμβολή του Οργανισμού στην προώθηση της καινοτομίας των μικρομεσαίων και νεοφυών επιχειρήσεων με βάση το διαστημικό πρόγραμμα της ΕΕ.

Στους διαγωνισμούς MyGalileoDrone και MyGalileoSolution θα συμμετάσχουν 80 κορυφαίοι διαγωνιζόμενοι σε τρεις θεματικούς τομείς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εφαρμογές σχετικές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το διαδίκτυο των πραγμάτων και εφαρμογές για κινητά, οι οποίες βασίζονται στη δορυφορική τεχνολογία Galileo.

Οι νικήτριες ομάδες επελέγησαν βάσει της καινοτόμου χρήσης του Galileo, του προσανατολισμού τους προς την αγορά και των εμπορικών τους προοπτικών. Τα βραβεία των διαγωνισμών ανέρχονται σε συνολικά 1,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν τα μεγάλα βραβεία για τις κορυφαίες ομάδες και μικρότερα βραβεία για προκρινόμενες λύσεις. Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογήθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον GSA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κύρια κριτήρια της βράβευσης είναι η καινοτομία, η σχέση με το Galileo, οι εμπορικές προοπτικές και το εφικτό της υλοποίησης των ιδεών.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, δήλωσε σχετικά: «Το μέλλον της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας είναι ένας συνδυασμός ισχυρής ηγεσίας των θεσμών και της ευρωπαϊκής προσέγγισης για το Νέο Διάστημα. Η νέα πρωτοβουλία Cassini για τη διαστημική επιχειρηματικότητα εγκαινιάστηκε στις αρχές του έτους για να δώσει ώθηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις και στη διαστημική καινοτομία. Για άλλη μια φορά, ο δυναμισμός των Ευρωπαίων επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν διαστημική τεχνολογία της ΕΕ επιβεβαιώνεται από τις πολύ θετικές αντιδράσεις στους διαγωνισμούς MyGalileo».

Ο Rodrigo da Costa, εκτελεστικός διευθυντής του GSA, δήλωσε: «Οι διαγωνισμοί MyGalileoSolution και MyGalileoDrone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση του Galileo σε ευρύ φάσμα τμημάτων της αγοράς. Βασικός μελλοντικός ρόλος των GSA και EUSPA είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κατάντους βιομηχανίας της ΕΕ μέσω της στήριξης των φορέων καινοτομίας, των μικρομεσαίων και των νεοφυών επιχειρήσεων. Αυτόν ακριβώς τον στόχο εξυπηρετούν οι δύο αυτοί διαγωνισμοί».

Οι δύο διαγωνισμοί συνάδουν με την πρωτοβουλία CASSINI για τη διαστημική επιχειρηματικότητα για την περίοδο 2021-2027. Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη στρατηγική της ΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , έχει ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό και τις πιθανότητες επιτυχίας των διαστημικών νεοφυών επιχειρήσεων και να διευκολύνει την πρόσβασή τους αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια.

Ως τις 2 Μαρτίου μπορείτε να εγγραφείτε εδώ για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Μαρτίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα