Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο31 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αμβρακίας-Ακτίου βελτιώνει τη συνδεσιμότητα και την ανάπτυξη στην Ελλάδα χάρη στα ταμεία της πολιτικής συνοχής

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αμβρακίας-Ακτίου βελτιώνει τη συνδεσιμότητα και την ανάπτυξη στην Ελλάδα χάρη στα ταμεία της πολιτικής συνοχής

Σήμερα πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Αμβρακίας — Ακτίου στην Ελλάδα, ενός δρόμου μήκους 48,5 χιλιομέτρων που συνδέει το Άκτιο (το ρωμαϊκό Actium) με την Ιονία Οδό γύρω από τη λίμνη Αμβρακία. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής, είχε συνολικό προϋπολογισμό άνω των 220 εκατ. ευρώ και θα μετασχηματίσει την περιοχή, προωθώντας την οικονομική και την τουριστική της ανάπτυξη και γενικά την οδική ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: « Η έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου Αμβρακίας — Ακτίου μειώνει σημαντικά τον χρόνο μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών και θα βελτιώσει την καθημερινή τους ζωή χάρη στην καλύτερη συνδεσιμότητα και τις απρόσκοπτες μετακινήσεις. Έτσι, θα βελτιωθεί η συνολική ελκυστικότητα της περιοχής για τους τουρίστες και αναμένεται να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη. Για άλλη μια φορά, η πολιτική συνοχής αποδεικνύει με απτό τρόπο πώς η ΕΕ δίνει προτεραιότητα στους Ευρωπαίους πολίτες, ωφελώντας και βελτιώνοντας τη ζωή τους. Οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο των ταμείων της πολιτικής συνοχής.»

Ο σχεδιασμός του αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση και με κεντρική διαχωριστική νησίδα, αποσκοπεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας στον Αμβρακικό κόλπο, την Πρέβεζα, το Άκτιο, τη Βόνιτσα και τη Λευκάδα. Το έργο συνδέει επίσης τον αερολιμένα του Ακτίου με την Ιονία Οδό, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα στην περιοχή.

Ένα από τα πιο θετικά αποτελέσματα του έργου είναι η σημαντική μείωση του χρόνου μετακίνησης για τους ταξιδιώτες. Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, το ταξίδι από την Αθήνα στη Λευκάδα θα είναι τώρα συντομότερο κατά 45 λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να φτάσουν στο νησί σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει την πρόσβαση των τουριστών, αλλά προετοιμάζει και το έδαφος για την ανάπτυξη της περιφέρειας, εξασφαλίζοντας την ευκολότερη πρόσβαση και καλύτερη συνδεσιμότητα σ ’αυτή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
31 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα