Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Δεκεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος Σινκέβιτσιους στην COP28 θα τονίσει τη σημασία της προστασίας της φύσης και των ωκεανών για το κλίμα

Read-out of the weekly meeting of the von der Leyen Commission by Frans Timmermans, Executive Vice-President of the European Commission, Thierry Breton and Virginijus Sinkevičius, European Commissioners, on sustainable products 

Αύριο ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσιους θα συμμετάσχει στη σύνοδο COP28 στο Ντουμπάι, όπου θα προωθήσει τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους επί σημαντικών θεμάτων της Πράσινης Συμφωνίας, όπως η φύση, τα δάση και οι ωκεανοί. Ο Επίτροπος θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις: την παράλληλη εκδήλωση με θέμα «Κλιμάκωση βασισμένων στη φύση λύσεων για το κλίμα, τη φύση και τους ανθρώπους» και την παράλληλη εκδήλωση υψηλού επιπέδου «Προς μια διακυβερνητική επιτροπή για τη βιωσιμότητα των ωκεανών», όπου θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία. Επίσης, θα συμμετάσχει σε συζήτηση πάνελ στο πλαίσιο της υπουργικής εκδήλωσης «Από τη συμφωνία στη δράση: “30x30” δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Το απόγευμα, ο Επίτροπος θα εγκαινιάσει την πρωτοβουλία της «Ομάδας Ευρώπη» για αξιακές αλυσίδες μηδενικής αποψίλωσης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηρίξει τις χώρες εταίρους στην εφαρμογή του κανονισμού για τα προϊόντα μηδενικής αποψίλωσης.

Ο Επίτροπος θα εκφωνήσει επίσης ομιλίες στις εκδηλώσεις «Σχέδιο 10 σημείων για τη χρηματοδότηση της βιοποικιλότητας: υπουργικός απολογισμός», «Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της Γλασκόβης: σταματώντας και αντιστρέφοντας την απώλεια των δασών ως το 2030», και «3η υπουργική σύνοδος του συνασπισμού υψηλών φιλοδοξιών για τη φύση και τους ανθρώπους». Ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσιους θα υπογράψει κοινή δήλωση ΕΕ-Αιγύπτου, με την οποία θα θεσπιστεί μια βιώσιμη εταιρική σχέση για το νερό, βασισμένη στη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Το βράδυ, ο Επίτροπος θα συμμετάσχει σε δεξίωση του Καναδά για τον εορτασμό της επικείμενης πρώτης επετείου από την έγκριση του παγκόσμιου πλαισίου του Κουνμίνγκ-Μόντρεαλ για τη βιοποικιλότητα. Τέλος, ο Επίτροπος θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας των Φίλων των Ωκεανών και του Κλίματος.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ημερολόγιο για τον Τύπο και στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΕ στην COP28.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Adalbert Jahnz — Τηλ.: +32 2 295 31 56· Daniela Stoycheva – Τηλ.: +32 2 295 36 64)

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Δεκεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα