Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Ιουλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Τίμερμανς και η Επίτροπος Σίμσον θα παραστούν στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την Τρίτη, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, και η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα παρουσιάσουν στους υπουργούς τη δέσμη μέτρων της Επιτροπής της 20ής Ιουλίου για την εξοικονόμηση αερίου για έναν ασφαλή χειμώνα, που περιλαμβάνει ένα νέο νομοθετικό εργαλείο και ένα ευρωπαϊκό σχέδιο μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά 15% έως την επόμενη άνοιξη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω περικοπές του εφοδιασμού με ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ τα μισά από τα κράτη μέλη της πλήττονται ήδη από μειωμένες παραδόσεις, λόγω της επιλογής του Κρεμλίνου να χρησιμοποιήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου ως όπλο. Με την άμεση λήψη μέτρων, η Ευρώπη μπορεί να μειώσει τους κινδύνους και το κόστος μιας πιθανής περαιτέρω διατάραξης ή πλήρους διακοπής του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και, ως εκ τούτου, να ενισχύσει την ενεργειακή της ανθεκτικότητα. Όλοι οι καταναλωτές, οι δημόσιες διοικήσεις, τα νοικοκυριά, οι ιδιοκτήτες δημόσιων κτιρίων, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και η βιομηχανία μπορούν και πρέπει να λάβουν μέτρα για την εξοικονόμηση φυσικού αερίου. Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προτάσεις και θα συζητήσουν τη συνολική ενεργειακή κατάσταση στην ΕΕ και σε κάθε κράτος μέλος στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι υπουργοί και η Επίτροπος κ. Σίμσον θα συζητήσουν με τον Υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας κ. Χέρμαν Χαλουστσένκο το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας ΕΕ-Ουκρανίας σε γεύμα εργασίας. Στο τέλος της συνεδρίασης, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα κάνει δηλώσεις στον διαπιστευμένο τύπο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου, την οποία μπορείτε παρακολουθήσετε στο Ebs

 

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Stefan de Keersmaecker — Τηλ.: + 32 229 84680· Ana Crespo Parrondo — Τηλ.: + 32 229 81325)

 

 

Press Release in English

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Ιουλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα