Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο6 Απριλίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο διαγωνισμός Youth4Regions για επίδοξους δημοσιογράφους δέχεται αιτήσεις ως τις 12 Ιουλίου

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει τον πέμπτο διαγωνισμό Youth4Regions 2020 για φοιτητές δημοσιογραφίας και νέους δημοσιογράφους.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τις γειτονικές χώρες και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. 33 υποψήφιοι θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Youth4Regions.

Οι νικητές θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης, θα λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους δημοσιογράφους και θα επισκεφτούν θεσμικά όργανα της ΕΕ και οργανισμούς μέσων ενημέρωσης.

Επιλεγμένοι φοιτητές δημοσιογραφίας και νέοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν επίσης στον διαγωνισμό για το βραβείο Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους που θα απονεμηθεί στις 12 Οκτωβρίου. Το έντυπο της αίτησης και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος  ως τις 12 Ιουλίου.

Το #Youth4Regions είναι ένα πρόγραμμα της Επιτροπής που βοηθά τους φοιτητές δημοσιογραφίας και τους νέους δημοσιογράφους να ανακαλύψουν πώς η ΕΕ ενισχύει την οικονομική και κοινωνική συνοχή μέσω της μείωσης των ανισοτήτων στο επίπεδο ανάπτυξης των περιφερειών της ΕΕ. Από το 2017 που ξεκίνησε, το πρόγραμμα Youth4Regions έχει στηρίξει σχεδόν 100 άτομα από όλη την Ευρώπη.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
6 Απριλίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα