Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο18 Φεβρουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και οι Επίτροποι Γκαμπριέλ και Σμιτ συμμετέχουν στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Παιδείας

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, και ο κ. Νικολά Σμιτ, Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, θα εκπροσωπήσουν την Επιτροπή στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Παιδείας αύριο το πρωί.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν σχετικά με το ψήφισμα του Συμβουλίου περί στρατηγικού πλαισίου για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Το εν λόγω ψήφισμα, το οποίο θα ορίζει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και των κρατών μελών, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης το 2025 και τη βελτίωση της κοινής αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουν ενταθεί λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Με την ευκαιρία αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει μια μελέτη που δείχνει ότι οι στοχευμένες επενδύσεις στην εκπαίδευση και την κατάρτιση συμβάλλουν στη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας των κοινωνιών μας. Η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ θα αναγγείλει τη σύσταση μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για τις επενδύσεις στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, η οποία θα καθοδηγεί τις εθνικές αρχές για την όσον το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την ομάδα αυτή ανοίγει αύριο, 19 Φεβρουαρίου, και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο, ενώ η μελέτη θα δημοσιευτεί εδώ.

Στην άτυπη σύνοδο των υπουργών, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην ισότιμη πρόσβαση, ένταξη και επιτυχία των πάντων στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Η ένταξη και η ισότητα μεταξύ κοριτσιών και αγοριών, γυναικών και ανδρών συγκαταλέγονται στις έξι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης. Το νέο πρόγραμμα Erasmus+ φιλοδοξεί επίσης να καταπολεμήσει τους αποκλεισμούς.

Στο τέλος της διάσκεψης, γύρω στις 14:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο Γκαμπριέλ, η οποία θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα EbS+ .

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
18 Φεβρουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα