Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Μαρτίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς και η Επίτροπος Γιούανσον στη Μαδρίτη για την Ημέρα Μνήμης της ΕΕ για τα θύματα της τρομοκρατίας

logo

Αθήνα, 08/03/2024
 

Τη Δευτέρα 11/3/2024, η Επιτροπή διοργανώνει την 20η Ημέρα Μνήμης της ΕΕ για τα θύματα της τρομοκρατίας, παρουσία του Αντιπροέδρου για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον, του Βασιλιά Φελίπε και της Βασίλισσας Λετίθια της Ισπανίας, και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας κ. Πέδρο Σάντσεθ.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004. Από τότε και κάθε χρόνο, η Ευρώπη στέκεται αλληλέγγυα στα θύματα της τρομοκρατίας, και επιδεικνύει ενότητα και ανθεκτικότητα έναντι της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού. Πάνω απ’ όλα, η τελετή αυτή αποτελεί ευκαιρία για να ακούσουμε τις μαρτυρίες των θυμάτων και των επιζώντων. Η φωνή τους είναι ισχυρή και αναγκαία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

Η τελετή θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου περίπου στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και να στηρίξει τα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Το 2020 εγκρίθηκε ένα θεματολόγιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το οποίο καθορίζει τη μελλοντική πορεία των δράσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε επίπεδο ΕΕ, καθώς και για την καλύτερη πρόβλεψη, πρόληψη και αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών και την καλύτερη προστασία έναντι αυτών.  Για τη στήριξη των θυμάτων και των επιζώντων, η Επιτροπή κατέβαλε προσπάθειες για τη θέσπιση ενός νομικού πλαισίου, το οποίο περιλαμβάνει την οδηγία για τα δικαιώματα των θυμάτων, την οδηγία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη στρατηγική της ΕΕ για τα δικαιώματα των θυμάτων (2020-2025), διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των θυμάτων εγκληματικών πράξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 

Εγγραφές εδώ.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper  Τηλ.: + 32 2 298 56 91· Yuliya Matsyk — Τηλ.: + 32 2 291 31 73)
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
8 Μαρτίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα