Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο2 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες

Read-out of the weekly meeting of the von der Leyen Commission by Margaritis Schinas, Vice-President of the European Commission, Didier Reynders, and Ylva Johansson, European Commissioners,  on freezing and confiscating assets of oligarchs violating…

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς ξεκινά σήμερα το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει σε μια διαδραστική συζήτηση στο Ατλαντικό Συμβούλιο με επίκεντρο τις διατλαντικές σχέσεις υπό το πρίσμα της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 22:30 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Την Παρασκευή 03/06, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Αλεχάντρο Μαγιόρκας. Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, καθώς και σε βασικές πτυχές των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή την πολιτική θεωρήσεων, την ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια. Την Κυριακή 05/06, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο της Αμερικής, με τον οποίο θα συνομιλήσουν για τον διαθρησκευτικό διάλογο. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει στην παρέλαση που διοργανώνεται επ’ ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Τη Δευτέρα 06/06, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα απευθύνει δήλωση εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με θέμα «Πολιτικές για την ενσωμάτωση της νεολαίας και την πρόληψη του εγκλήματος» στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον κ. Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με τον οποίο θα συζητήσει τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου κατά της Ουκρανίας όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς και όσον αφορά τη στήριξη των προσφύγων και των εκτοπισθέντων στο εσωτερικό της χώρας.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 229 62253· Isabel Otero Barderas — Τηλ.: + 32 229-66925)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
2 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα