Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Σεπτεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς επισκέπτεται την Ισπανία εστιάζοντας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον αθλητισμό, την έρευνα και την καινοτομία

Μαργαρίτης Σχοινάς Margaritis Schinas

Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βαρκελώνη με βασικά θέματα την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Ο Αντιπρόεδρος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία στο 2ο Φόρουμ Ακαδημαϊκών Συμμαχιών. Στόχος του Φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου, είναι να συντονίσει τις συμμαχίες της πρωτοβουλίας για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Πανεπιστημίων της Ισπανίας κ. Τζοάν Σουμπιράτς και με τον Δήμαρχο της Βαρκελώνης, κ. Τζάουμα Κολμπόνι.

 

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το έργο Quantum Spain στο Κέντρο Υπερυπολογιστικής της Βαρκελώνης, που είναι το εθνικό κέντρο υπερπληροφορικής της Ισπανίας. Στο έργο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή και εγκατάσταση του πρώτου κβαντικού υπολογιστή που βασίζεται σε ευρωπαϊκή τεχνολογία, συμμετέχουν 25 πανεπιστήμια και υποδομές και κέντρα υπερυπολογιστικής από 14 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας.

 

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία σχετικά με τις ευρωπαϊκές μεταβάσεις και τις πολιτικές προκλήσεις στο Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB). Ο Aντιπρόεδρος θα συμμετάσχει επίσης σε διάλογο με φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης σχετικά με την ασφάλεια και τη μετανάστευση, τις δεξιότητες και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Αύριο, ο Aντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα επισκεφτεί στη Μαδρίτη το αθλητικό πρόγραμμα MADCUP, ένα διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά για νέους, το οποίο φιλοδοξεί να συνδέσει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τις αξίες.

 

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Η Ευρώπη σε μετασχηματισμό» στην καταληκτική συνεδρίαση του CAMPUS FAES, του ισπανικού Ιδρύματος Κοινωνικών Αναλύσεων και Μελετών.

 

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στη Σαραγόσα, όπου θα παραστεί στην πρώτη άτυπη υπουργική σύνοδο για την εκπαίδευση και τη νεολαία της ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου, με τίτλο «Πώς μπορεί να συνεργαστεί η Ευρώπη με τους νέους της; Εκπαίδευση, δικαιώματα και ευημερία των νέων

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Σεπτεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα