Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Ιουνίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς στη Μέση Ανατολή

schinas - σχοινάς μαργαρίτης

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς βρίσκεται στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσει συζητήσεις για συνεργασία στους τομείς των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

 

Την Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Ιτσχάκ Χέρτζογκ, και μίλησε στην έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Επισκέφθηκε επίσης το Γιαντ Βασσέμ για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και να συζητήσει τη στήριξη της ΕΕ για την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς ανοίγει, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Έλι Κοέν, το σεμινάριο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Κοινή δήλωση σχετικά με το σεμινάριο είναι διαθέσιμη εδώ. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μοχάμαντ Σταγιέχ. Στην Ιερουσαλήμ, ο αντιπρόεδρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας εκτός της ΕΕ, κ. Φρανς φαν Ντέλε, θα επισκεφθεί θρησκευτικούς χώρους και θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες, μεταξύ αυτών και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

 

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα ταξιδέψει στο Μπερ Σεβά για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πάρκο προηγμένων τεχνολογιών, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Μπεν-Γκουριόν του Νεγκέβ, και θα πραγματοποιήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτητές και ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών Σιμόν Βέιλ.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Anitta Hipper — τηλ.: +32 2 298 56 91· Marajke Slomka — τηλ.: +32 2 298 26 13)

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Ιουνίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα