Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Δεκεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς διοργανώνει συνάντηση υψηλού επιπέδου με Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες

Αύριο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν, ο Αντιπρόεδρος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς

logo

θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση υψηλού επιπέδου με ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών θρησκειών και οργανώσεων.

 

Στόχος της συνάντησης είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της Επιτροπής να συνεχιστεί ο διάλογος με τις εκκλησίες και τις θρησκευτικές οργανώσεις και να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

 

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής: «Ο σεβασμός όλων των θρησκειών και όλων των πεποιθήσεων αποτελεί βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κοινές μας αξίες και η κοινή μας ταυτότητα θα πρέπει να βασίζονται στην αναγνώριση της πολυμορφίας και των διαφορετικών ταυτοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, που συνυπάρχουν στην Ένωσή μας. Οι θρησκευτικές παραδόσεις μπορούν και πρέπει να θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής μας ζωής. Οι θρησκευτικές εορτές αποτελούν ευκαιρίες ανταλλαγής απόψεων και προσέγγισης των συνανθρώπων μας και πρέπει να θεωρηθούν μια ευκαιρία κατά την οποία διάφοροι πιστοί —καθώς και όσοι δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία— μπορούν να έρθουν σε επαφή.»

 

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από επτά μεγάλες ευρωπαϊκές κοινότητες: καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές και βουδιστές.

 

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και στο πλαίσιο του διαλόγου βάσει του άρθρου 17, ο οποίος χρησιμεύει ως πλατφόρμα διαλόγου με εκκλησίες, θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Δεκεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα