Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο23 Ιανουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Μνήμη του Ολοκαυτώματος: Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς εγκαινιάζει τη διάσκεψη για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Web-banner-Holocaust Remembrance Conf

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, θα κηρύξει σήμερα την έναρξη της διάσκεψης «Θυμόμαστε το παρελθόν, διαμορφώνουμε το μέλλον», η οποία θα πραγματοποιηθεί ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Μαζί με τον Αντιπρόεδρο, στα εγκαίνια θα παραστεί και η κ. Paulina Brandberg, Υπουργός Ισότητας των Φύλων και Αναπληρώτρια Υπουργός Απασχόλησης της Σουηδίας. Η διάσκεψη διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τη Σουηδική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα, σε συνεργασία με σημαντικές εβραϊκές κεντρικές οργανώσεις που έχουν έδρα στις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο, Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο, Διατλαντικό Ινστιτούτο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, B’nai B’rith Europe, B’nai B’rith International, Κέντρο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Κοινότητας, και Ευρωπαϊκή Ένωση Εβραίων Φοιτητών.

 

Στη διάσκεψη, η Επιτροπή θα ξεκινήσει μια άτυπη διαβούλευση σχετικά με το δίκτυο τοποθεσιών «Εκεί όπου συνέβη το Ολοκαύτωμα», μια εμβληματική δράση της στρατηγικής της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής. Στόχος του δικτύου είναι να προβάλει χώρους όπως συναγωγές, χώρους εβραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, κρησφύγετα και σημεία απέλασης, με στόχο την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η διάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 18:00 έως τις 20:00 ώρα Ελλάδος εδώ.

Το πρόγραμμα της διάσκεψης έχει δημοσιευτεί  εδώ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
23 Ιανουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα