Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο24 Νοεμβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Μια νέα προκήρυξη ύψους 39,7 εκατ. ευρώ στηρίζει τα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανισμών του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα

creative

Η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων για τα ευρωπαϊκά δίκτυα οργανισμών του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα μόλις προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Με προϋπολογισμό άνω των 39,7 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2024-2027, η πρόσκληση θα στηρίξει δίκτυα οργανισμών με μέλη από διάφορες χώρες, τα οποία έχουν κοινή αποστολή, κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις και διέπονται από κοινούς κανόνες διακυβέρνησης. Τα δίκτυα αυτά φέρνουν σε επαφή οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως η αρχιτεκτονική, η πολιτιστική κληρονομιά, η μουσική, οι παραστατικές τέχνες, τα βιβλία και οι εκδόσεις.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2024 θα παραμείνει ανοικτή έως τις 7 Μαρτίου 2024 στη διαδικτυακή πύλη για τις χρηματοδοτήσεις και τους διαγωνισμούς της ΕΕ.

Μέσω αυτής της στήριξης, οι οργανισμοί μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα των ευρωπαϊκών τομέων του πολιτισμού και της δημιουργίας να προωθούν ταλέντα, να αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, να καινοτομούν, να ευημερούν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Η δράση αυτή αναμένεται να στηρίξει περίπου 30 δίκτυα που καλύπτουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα τομέων του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» 2021-2027 έχει προϋπολογισμό 2,44 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 1,47 δισ. ευρώ του προηγούμενου προγράμματος (2014-2020). Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» επενδύει σε δράσεις που ενισχύουν την πολιτιστική πολυμορφία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προκλήσεις του πολιτιστικού και του δημιουργικού τομέα.

 Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
24 Νοεμβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα