Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Φεβρουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Μετανάστευση: H Επίτροπος Γιούανσον επισκέπτεται τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Αλβανία

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Την Πέμπτη, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον θα ταξιδέψει στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στην Αλβανία, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τις δύο χώρες στο θέμα της μετανάστευσης, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης της μετανάστευσης των δύο χωρών.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Επίτροπος θα συναντηθεί με μέλη της Προεδρίας, με τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου, τον Υπουργό Ασφάλειας, τον Πρωθυπουργό του καντονιού Una-Sana και τον δήμαρχο του Bihać. Θα επισκεφτεί τον καταυλισμό Lipa μαζί με εκπροσώπους του Υπουργείου Ασφάλειας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, άλλων οργανισμών του ΟΗΕ, καθώς και εταίρων.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη φιλοξενεί περίπου 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων έως και 6.000 άτομα ζουν σε εγκαταστάσεις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ στα καντόνια του Σεράγεβου και Una-Sana. Τον Δεκέμβριο, η ΕΕ υποστήριξε τη δημιουργία προσωρινών καταλυμάτων στις εγκαταστάσεις της Lipa, καθώς και την παροχή ζεστών ρούχων, σκεπασμάτων, τροφίμων και ιατρικής στήριξης.

Το Σάββατο, στην Αλβανία η κ. Γιούανσον θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Ιλίρ Μέτα, τον Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπλέντι Τσούτσι και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης κ. Λουζλίμ Μπάσα.

Η Επίτροπος και ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα EbS+.

Η Επίτροπος θα ταξιδέψει επίσης στη συνοριακή διάβαση της Κακαβιάς, στην ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου θα επισκεφτεί την κοινή επιχείρηση συνοριακού ελέγχου Frontex — Αλβανίας. Τέλος, θα επισκεφτεί ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο που παρέχει σε μετανάστες εξοπλισμό ατομικής προστασίας από την COVID-19. 

 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Φεβρουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα