Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Απριλίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Το μέλλον της Ευρώπης: πλησιάζει η οριστικοποίηση των συστάσεων πολιτικής από τη Διάσκεψη

διάσκεψη για το μέλλον

Η σύνοδος ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης στις 8-9 Απριλίου συζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι εννέα ομάδων εργασίας υπέβαλαν στην ολομέλεια της Διάσκεψης ενοποιημένα σχέδια προτάσεων, ομαδοποιημένα ανά θέμα. Οι προτάσεις βασίστηκαν κυρίως στις συστάσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών και στις εθνικές ομάδες, και εμπλουτίστηκαν με τις ιδέες της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας. Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν από όλα τα μέλη της ολομέλειας.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, κ. Ντούμπραβκα Σούιτσα, δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε τώρα στο καθοριστικό στάδιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, όπου ο διάλογος και η συνεργασία είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Με εμψυχώνει το γεγονός ότι το είδα αυτό στην πράξη κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας. Η πρόοδος που έχουμε σημειώσει μέχρι σήμερα έχει υπερβεί τις προσδοκίες μου, ιδίως λόγω της εξαιρετικής δέσμευσης και του σκληρού έργου των πολιτών μας. Ανυπομονώ για τη συνεργασία κατά τις προσεχείς εβδομάδες με σκοπό την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.»

Επόμενα βήματα

Η τελική σύνοδος ολομέλειας της Διάσκεψης έχει προγραμματιστεί για τις 29-30 Απριλίου στο Στρασβούργο, όπου οι προτάσεις αναμένεται να εγκριθούν από την ολομέλεια βάσει συναίνεσης. Η εκτελεστική επιτροπή της Διάσκεψης θα συμπεριλάβει τις προτάσεις αυτές στην τελική έκθεση της Διάσκεψης, η οποία θα διαβιβαστεί στους προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο κατά την τελετή λήξης της διάσκεψης.

Για περισσότερες πληροφορίες

Μαγνητοσκοπήσεις των συνόδων ολομέλειας ανά θέμα διατίθενται στους ακόλουθους συνδέσμους:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπήσεις από τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας στο EBS. Η συνέντευξη Τύπου με τους τρεις συμπροέδρους είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Απριλίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα