Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο20 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΎΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ. ΜΠΟΡΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Κ. ΦΕΡΕΙΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
ΚΥΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΎΠΑΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ. ΜΠΟΡΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Κ. ΦΕΡΕΙΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα επέλεξε τον κ. Ερσίν Τατάρ ως τον νέο ηγέτη της. Είναι σημαντικό τώρα να υπάρξει εποικοδομητική δέσμευση με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθέτησης και της επανένωσης.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος και στην επανένωση, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ), συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 και 789 του ΣΑΗΕ, καθώς και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ. Μια λύση στο κυπριακό ζήτημα θα ήταν προς όφελος της Κύπρου και της ΕΕ γενικότερα.

 

Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
20 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα