Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο6 Δεκεμβρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Κορονοϊός: Η ΕΕ στηρίζει τα κράτη μέλη με τη μεταφορά ασθενών και ιατρικών ομάδων

logo

 

 

Η πρόσφατη στήριξη, ύψους άνω των 2,9 εκατ. ευρώ, έχει συμβάλει στη μεταφορά ασθενών με COVID-19 και ιατρικών ομάδων από διάφορα κράτη μέλη. Η στήριξη αυτή έρχεται να προστεθεί στα 170 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί από πέρυσι μέχρι σήμερα για τη μεταφορά βασικών ιατρικών ειδών και εμβολιαστικού εξοπλισμού.

 

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε σχετικά: «Την τελευταία διετία, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης έχει συμβάλει στη μετακίνηση ασθενών ώστε να λάβουν θεραπεία και ιατρικών ομάδων για να βοηθήσουν όπου τις έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το μέσο κάλυψε επίσης το κόστος της μεταφοράς υγειονομικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας. Με τη βοήθεια του Μέσου Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, έχουμε παράσχει στα κράτη μέλη ένα πολύτιμο εργαλείο στον κοινό μας αγώνα κατά του κορονοϊού. Μέσω αυτής της τελευταίας πρόσκλησης του Μέσου, χρηματοδοτήσαμε τη μεταφορά ασθενών και ιατρικών ομάδων για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, πράγμα που αποτελεί πραγματική ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ωστόσο, όλοι οι Ευρωπαίοι μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη της υπερβολικής επιβάρυνσης των εθνικών συστημάτων υγείας και στον έλεγχο της πανδημίας. Ο πλήρης εμβολιασμός παρέχει την ισχυρότερη δυνατή προστασία».

 

Οι πρόσφατα χρηματοδοτηθείσες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τη μεταφορά ιατρικών ομάδων από τη Δανία, το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Γερμανία στη Ρουμανία, καθώς και τη μεταφορά ασθενών από τη Ρουμανία στη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία και την Ιταλία. Χρηματοδοτήθηκαν επίσης επιχειρήσεις για τη στήριξη της Σλοβακίας , στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Οι υποστηριζόμενες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021, έπειτα από μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η οποία διεξήχθη τον Νοέμβριο. 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
6 Δεκεμβρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα