Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο5 Ιανουαρίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Κορονοϊός: η ΕΕ αποστέλλει μέσα ατομικής προστασίας στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η ΕΕ απέστειλε επιπλέον μέσα ατομικής προστασίας στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο από τα αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού RescEU που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Η Βόρεια Μακεδονία έλαβε 107 000 μάσκες FFP2, 35 000 ιατρικές ποδιές και 140 000 στολές προστασίας και το Μαυροβούνιο 78 000 μάσκες FFP2 και 15 000 ιατρικές ποδιές.

«Η τελευταία παράδοση ιατρικού υλικού στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προστιθέμενη αξία του αποθεματικού ιατρικού εξοπλισμού RescEU στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κορονοϊού. Αναμένουμε ότι το 2021 το εν λόγω ευρωπαϊκό ιατρικό απόθεμα θα ενισχυθεί περαιτέρω, στηρίζοντας τις προσπάθειες των χωρών εντός και εκτός της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Από την έναρξη της πανδημίας, πάνω από 1 εκατ. προστατευτικές μάσκες προσώπου FFP2 και FFP3 έχουν παραδοθεί μέσω του RescEU στην Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, καθώς και στη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Το αποθεματικό ιατρικού εξοπλισμού RescEU επιτρέπει την ταχεία παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στις χώρες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το απόθεμα, το οποίο επί του παρόντος είναι αποθηκευμένο σε 6 κράτη μέλη της ΕΕ (Δανία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σουηδία), επιτρέπει στην ΕΕ να αντιδρά ταχύτερα σε υγειονομικές κρίσεις. 

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
5 Ιανουαρίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα