Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο30 Ιουνίου 2021Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ: Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η Επιτροπή αποφασίζει να καταχωρίσει δύο νέες πρωτοβουλίες πολιτών

logo_of_the_european_commission_el.svg__0.png
© EU
Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «European EcoScore» (για τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού συστήματος μέτρησης των περιβαλλοντικών επιδόσεων των οχημάτων) και «Save cruelty-free cosmetics - Commit to a Europe without animal testing» (για την κατάργηση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα).

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο πρωτοβουλίες είναι νομικά παραδεκτές, καθώς πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει αναλύσει την ουσία των πρωτοβουλιών. Μετά τη σημερινή καταχώριση των δύο ΕΠΠ, οι διοργανωτές μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών. Εάν μια ΕΠΠ λάβει 1 εκατ. δηλώσεις υποστήριξης εντός 1 έτους από τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει.

 

Η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι, και σε αμφότερες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει το σκεπτικό της. Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
30 Ιουνίου 2021
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα