Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Ιουνίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ισότητα: Ξεκινάει ο διαγωνισμός για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023

Logo Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Χτες ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023. Το βραβείο επιβραβεύει πόλεις που καταβάλλουν προσπάθειες για να καταστούν πιο προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και οι οποίες σχεδιάζουν νέες βελτιώσεις της προσβασιμότητάς τους.

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα δήλωσε σχετικά: «Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης τιμά τις ευρωπαϊκές πόλεις μας που είναι προσηλωμένες στην προώθηση των αξιών της ισότητας και της ένταξης εντός της Ένωσής μας. Επ’ ευκαιρία της δέκατης τρίτης απονομής του βραβείου, καλώ κάθε πόλη της ΕΕ να προτείνει καινοτόμες πρωτοβουλίες για την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.» 

 Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι προσέθεσε: «87 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ έχουν αναπηρία και, ως εκ τούτου, διατρέχουν τον κίνδυνο διακρίσεων ή αποκλεισμού σε καθημερινές πράξεις όπως η χρήση των μεταφορών, η επικοινωνία και η πρόσβαση σε κτίρια και πληροφορίες. Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης επιβραβεύει τις πόλεις που προσπαθούν να άρουν τα εμπόδια αυτά. Ανυπομονώ να ανακαλύψω τις πολυάριθμες προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ένωσή μας προκειμένου οι πόλεις μας να καταστούν πιο προσβάσιμες και πιο δίκαιες για τα άτομα με αναπηρία.»  

Η νικήτρια πόλη θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 150.000 ευρώ, ενώ το δεύτερο και το τρίτο βραβείο συνοδεύονται με 120.000 ευρώ και 80.000 ευρώ αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, απευθύνεται σε πόλεις της ΕΕ με πάνω από 50.000 κατοίκους. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου επ’ ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία. Παραδείγματα δράσεων που βραβεύτηκαν ή ήταν φιναλίστ το 2022 μπορείτε να δείτε εδώ. Οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο είναι ανοικτές έως τις 8 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης 2023

 

Press Release in English

 


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Ιουνίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα