Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Νοεμβρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Ινδοειρηνικός: Συνάντηση των ηγετών της ΕΕ και της Αυστραλίας στο Μπαλί

The Berlaymont Building and European Flags

Σήμερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Άντονι Αλμπανέζε πραγματοποίησαν την 2η σύνοδο των ηγετών ΕΕ-Αυστραλίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την έναρξη ισχύος της συμφωνίας-πλαισίου μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί νέο ορόσημο στη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις μεταβαλλόμενες στρατηγικές προοπτικές στην περιοχή του Ινδοειρηνικού. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την ισχυρή προσήλωσή τους στις κοινές αξίες, ιδίως τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια βασιζόμενη σε κανόνες πολυμερή τάξη. Θα συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της κρίσης βιοποικιλότητας, καθώς και άλλων επειγουσών παγκόσμιων προκλήσεων, ενώ θα προωθήσουν και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαβάστε το πλήρες κοινό δελτίο Τύπου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις σχέσεις ΕΕ-Αυστραλίας είναι διαθέσιμες σε αυτό το ενημερωτικό δελτίο.

Press Release in English  

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Νοεμβρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα