Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο25 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των Εννιά του Βουκουρεστίου (B9) στη Βαρσοβία και στην ειδική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Σήμερα, Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της ομάδας B9 που θα φιλοξενηθεί στη Βαρσοβία από τον Πρόεδρο της Πολωνίας κ. Άντρζεϊ Ντούντα και τον Πρόεδρο της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις.

Special meeting of the European Council, 24/02/2022

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει με τους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Ουγγαρίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Σλοβακίας για την τρέχουσα κατάσταση της ασφάλειας στην Ουκρανία και την Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η σύνοδος πραγματοποιείται μετά το Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά το οποίο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ενέκριναν δέσμη μαζικών και στοχευμένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μετά τη σύνοδο κορυφής της ομάδας B9, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην ειδική σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που συγκλήθηκε για απόψε το απόγευμα από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
25 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα