Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο14 Οκτωβρίου 2020Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους»

logo_of_the_european_commission_el.svg_0.png
© EU
Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους»

Σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν περιέγραψε το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους που είχε προαναγγείλει στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης:

«Η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος μάς αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας. Γι’ αυτό και θέσαμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Πρόκειται για συστημική αλλαγή. Για να την επιφέρουμε, χρειαζόμαστε ευρεία συμμετοχή και πολλή καινοτομία και δημιουργικότητα. Γι’ αυτό σήμερα παρουσιάζουμε το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους. Το κίνημα αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και της τεχνολογίας και του κόσμου της τέχνης και του πολιτισμού. Προτείνει μια νέα αισθητική που αντλεί έμπνευση από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και συνδυάζει το ντιζάιν με τη βιωσιμότητα. Το νέο Μπάουχαους έχει στόχο να φέρει την Πράσινη Συμφωνία στο πνεύμα και στα σπίτια μας και να υπογραμμίσει την άνεση και την ελκυστικότητα ενός βιώσιμου τρόπου ζωής. Ο καλός σχεδιασμός μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας. Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους θα αποδεικνύει ότι το αναγκαίο μπορεί να είναι και όμορφο. Θα αποτελέσει χώρο συλλογισμού και πειραματισμού. Σκοπός είναι το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει τον δρόμο για τη διττή πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, αλλά πρέπει και να συμμετάσχουμε και σε έναν πολιτιστικό διάλογο. Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους εντάσσεται στο ευρύτερο όραμά μας για την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου, πιο όμορφου και πιο ανθρώπινου κόσμου και μέλλοντος».

Το βίντεο, η δήλωση της Προέδρου και το σχετικό ενημερωτικό δελτίο * για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

*Το ενημερωτικό δελτίο, σύντομα, θα είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά

 

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
14 Οκτωβρίου 2020
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα