Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο17 Φεβρουαρίου 2022Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και πέντε μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Visit of Petr Fiala, Czech Prime Minister, to the European Commission

Από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και οι Επίτροποι κ. Γιοχάνες Χαν, κ. Τιερί Μπρετόν και κ. Κάντρι Σίμσον θα συμμετάσχουν στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Στη Διάσκεψη, οι σημαντικότεροι φορείς λήψης αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο συζητούν κοινές προσεγγίσεις και ειρηνικές λύσεις για τις σημερινές κρίσεις και τις μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο.

Το πρωί του Σάββατου, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στη συνεδρίαση με θέμα «Χέρι με χέρι: Διατλαντική και ευρωπαϊκή ασφάλεια». Την Κυριακή, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα εκφωνήσει ομιλία στη συνεδρίαση με τίτλο «Μη μένετε βουβοί: Ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας και η γλώσσα της εξουσίας». Σήμερα, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία σε προπαρασκευαστική εκδήλωση της Διάσκεψης και θα συμμετάσχει σε συζήτηση πάνελ με θέμα «Καινοτομία στην πρώτη γραμμή». Την Παρασκευή, θα εγκαινιάσει την παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Οι αντιλήψεις έχουν σημασία: Μετανάστευση και διεθνής ασφάλεια» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Προστατεύοντας τη δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή». Την Παρασκευή, η Επίτροπος κ. Γιούανσον θα εκφωνήσει ομιλία κατά την έναρξη συζήτησης στρογγυλής τραπέζης σχετικά με την καταπολέμηση της κλεπτοκρατίας, στην οποία θα επισημάνει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και τη δέσμευση της ΕΕ για την αντιμετώπισή της.  Επίσης την Παρασκευή, η Επίτροπος κ. Σίμσον θα διατυπώσει εναρκτήριες παρατηρήσεις σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Άνεμοι αλλαγής: Τα γεωοικονομικά στοιχεία της κλιματικής αλλαγής».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ θα συμμετάσχει σε σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της G7 στο περιθώριο της Διάσκεψης, την οποία συγκαλεί η Γερμανία που έχει αναλάβει την προεδρία της G7. Τα μέλη του Κολλεγίου θα πραγματοποιήσουν επίσης διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες των μελών του Κολλεγίου είναι διαθέσιμες στο ημερολόγιο

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
17 Φεβρουαρίου 2022
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα