Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο9 Οκτωβρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς ξεκινούν τους διαλόγους για την καθαρή μετάβαση με μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το υδρογόνο

Press briefing by Maroš Šefčovič, Executive Vice-President of the European Commission, following the results of the 3rd joint EU gas tender

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς θα συντονίσει αύριο τον πρώτο από μια σειρά διαλόγων για την καθαρή μετάβαση.

 

Ο πρώτος διάλογος θα επικεντρωθεί στο υδρογόνο. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με εκπροσώπους ολόκληρης της αξιακής αλυσίδας υδρογόνου, από τους κατασκευαστές ηλεκτρολυτικών κυψελών και τις υποδομές μεταφοράς ως τους προμηθευτές και τους παραγωγούς υδρογόνου. Θα συζητήσουν ιδέες και βέλτιστες πρακτικές για την ενίσχυση της βιομηχανικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και την επίσπευση της πράσινης μετάβασης στον τομέα του υδρογόνου.

 

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, η Επιτροπή θα διοργανώσει διαλόγους σχετικά με την πράσινη μετάβαση, συμβάλλοντας έτσι στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και στηρίζοντας την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

 

Στον αυριανό διάλογο για την καθαρή μετάβαση, ο οποίος θα εστιάσει το υδρογόνο, η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία, και θα ακολουθήσει η ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες θα ακολουθήσουν ειδικές θεματικές συνεδρίες.

 

(Για περισσότερες πληροφορίες: Tim McPhie — Τηλ.: + 32 2 295 86 02· Ana Crespo Parrondo — Τηλ.: + 32 2 298 13 25· Giulia Bedini — Τηλ.: + 32 2 295 86 61)

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
9 Οκτωβρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα