Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο12 Ιανουαρίου 2024Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και μέλη του Σώματος των Επιτρόπων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

von der Leyen

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, στις 12:20 (ώρα Ελλάδος), θα εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS

Και άλλα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων θα επισκεφθούν την Ελβετία την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχουν στο Φόρουμ: οι Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι Βάλντις Ντομπρόβσκις και Μάρος Σέφτσοβιτς, οι Αντιπρόεδροι Βιέρα Γιούροβα και Ντούμπραβκα Σουίτσα, και οι Επιτροποι Πάολο Τζεντιλόνι, Στέλλα Κυριακίδου, Κάντρι Σίμπσον, Ιλιάνα Ιβάνοβα και Βόπκε Χούκστρα.

Θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, σε πάνελ και συνεδρίες σχετικές με το αντικείμενό τους, π.χ. τη συνεργασία για την επίσπευση της κλιματικής δράσης, τα οικοσυστήματα ενεργειακής καινοτομίας, την καινοτομία, το εμπόριο κρίσιμων πρώτων υλών, την παγκόσμια υγεία, τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών και τη νομοθετική ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δημόσιες συνεδρίες θα μεταδίδονται στο EbS ή στον ιστότοπο του Φόρουμ. Περισσότερες λεπτομέρειες και τυχόν ενημερώσεις σχετικά με τις ημερήσιες διατάξεις θα δημοσιεύονται στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο δραστηριοτήτων των μελών του Σώματος των Επιτρόπων, το οποίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
12 Ιανουαρίου 2024
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα