Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ειδησεογραφικό άρθρο16 Ιανουαρίου 2023Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα1' χρόνος ανάγνωσης

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Visit of the College of the von der Leyen Commission to Sweden

Η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει αύριο, 17 Ιανουαρίου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η Πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στις 12:15 ώρα Ελλάδος, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS.
 

Αργότερα, η Πρόεδρος θα συναντήσει την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας κ. Ολένα Ζελένσκα. Στη συνέχεια, θα παραστεί σε συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών των ΗΠΑ. Θα συμμετάσχει επίσης σε στρατηγικό διάλογο με ηγέτες και επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων, με τους οποίους θα συζητήσει τις βασικές προτεραιότητες για το μέλλον της Ευρώπης.
 

Άλλα μέλη του Κολλεγίου συμμετέχουν στο Φόρουμ αυτή την εβδομάδα: Ο Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, η Αντιπρόεδρος κ. Βιέρα Γιούροβα και οι Επίτροποι κ. Γιοχάνες Χαν, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, κ. Νικολά Σμιτ, κ. Πάολο Τζεντιλόνι, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, κ. Κάντρι Σίμσον, κ. Μαρέιντ Μαγκίνες και κ. Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους.
 

Θα συμμετάσχουν σε πάνελ και συνέδρια για τους αντίστοιχους τομείς τους και ιδίως την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, την ψηφιακή ασφάλεια, τους κινδύνους της παραπληροφόρησης, την ενεργειακή ασφάλεια, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, την κυκλική οικονομία, τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας, την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανθεκτικότητα των επενδύσεων στις διασυνοριακές αγορές, και την ευρωπαϊκής ηγεσία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.
 

Οι δημόσιες συνεδριάσεις θα μεταδοθούν στο EbS και στον ιστότοπο του Φόρουμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο δραστηριοτήτων των μελών του Κολλεγίου των Επιτρόπων.
 

Press Release in English

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία δημοσίευσης
16 Ιανουαρίου 2023
Ημερομηνία δημοσίευσης
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα